Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

IGZ legt klantenstop op bij Zorg Labyed

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van VWS een cliëntenstop opgelegd aan thuiszorgorganisatie Zorg Labyed in Brunssum. Tijdens een inspectiebezoek bleek dat familieleden van cliënten als medewerker werden ingehuurd voor verzorgende en verpleegkundige handelingen, zonder dat zij hiervoor voldoende bevoegd en bekwaam waren.
IGZ legt klantenstop op bij Zorg Labyed
Foto: stock.xchng

Zorg Labyed moet binnen drie weken stoppen met de zorgverlening aan cliënten die verzorging krijgen en hen zorgvuldig overdragen aan een andere zorgaanbieder. Zorg Labyed mag pas weer nieuwe cliënten aannemen als de inspectie vindt dat de organisatie voldoet aan de voorwaarden om verantwoorde verzorging te kunnen leveren.

Geen diploma

De zorgorganisatie levert verzorging en huishoudelijke zorg aan 26 cliënten. In juni 2013 bracht de inspectie een onverwacht bezoek aan Zorg Labyed in het kader van onderzoek naar nieuwe of onbekende zorgaanbieders. Tijdens dat bezoek bleek dat geen van de ingezette familieleden een zorgdiploma had. Medewerkers en familieleden dienden medicatie toe (waaronder insuline) en dat mag niet zonder de juiste opleiding.

Aanwijzing

De IGZ eiste verbeteringen van Zorg Labyed. Op 19 september 2013 volgde een nieuw onverwacht inspectiebezoek om de resultaten van de verbeteringen te toetsen. Toen bleek dat Zorg Labyed nog steeds zorghandelingen liet uitvoeren door niet-opgeleide medewerkers en familieleden, geen duidelijk medicatiebeleid had en werkte met onvolledige zorgdossiers. De inspectie adviseerde daarom de staatssecretaris van VWS om Zorg Labyed een aanwijzing te geven.

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Ach, ik had het kunnen weten.
  Een multicultureel PGB knip-en-scheer centrum…….
  Overtuig uzelf: http://www.zorglabyed.nl/
  Dat zoiets zichzelf thuiszorgorganisatie mag noemen, en daarmee in de door de hardwerkende Nederlander bij elkaar gebrachte premie pot mag graaien.
  Zucht nog eens diep….., en gaat verder met hard werken want de potten moeten wel steeds bijgevuld worden natuurlijk!

 3. Een aanwijzing?
  Sluiten, strafrechtelijke vervolging wegens valsheid in geschrifte en oplichting en het moedwillig in gevaar brengen van derden lijkt mij hier meer op zijn plaats! De lieden die zich schuldig hebben gemaakt aan het verrichten van voorbehouden handelingen tevens vervolgen. Om nog maar niet te spreken van registratie van de verantwoordelijken opdat zij nooit meer, om het even in welke functie dan ook, in de gezondheidszorg werkzaam mogen zijn.
  Aanwijzing…… Hoe haalt de IGZ het in het malle hoofd. Ook in de Nederlandse gezondheidszorg groeit de bananenrepubliek klaarblijkelijk als kool!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.