Informatieveiligheid is een issue voor de zorg’

Medewerkers van zorginstellingen zijn zich onvoldoende bewust van de risico’s van phishing. Bij een phishingonderzoek dat Deloitte heeft uitgevoerd in opdracht van de NVZ, klikte gemiddeld 17 procent op een onbetrouwbare mail.
Informatieveiligheid-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

‘We merken dat informatieveiligheid en privacy hoog op de agenda staan bij onze leden. Zo doen ruim tachtig instellingen mee aan onze ZEKER-campagne over informatiebeveiliging’, zegt Maarten Fischer, woordvoerder van de NVZ. Toch blijkt uit onderzoek van Deloitte onder NVZ-leden dat veel zorgmedewerkers niet voldoende alert zijn op signalen die aangeven dat een mail niet betrouwbaar is.

Nog steeds een issue
Voor het onderzoek kregen bijna 65.000 medewerkers van 28 ziekenhuizen een phishingmail van de fictieve ‘Stichting Zorgtaart’. Daarin kregen ze de mogelijkheid om een taart te winnen voor hun afdeling of voor een collega. Gemiddeld klikte 17 procent

1
247

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.