Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie schrapt indicatoren voor ziekenhuizen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Hierdoor zullen de administratieve lasten voor ziekenhuizen omlaag gaan, zo voorspelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Inspectie schrapt indicatoren voor ziekenhuizen
Foto: Stockchng

De NVZ, Federatie Medisch Specialisten, NVZ, NFU en V&VN hebben de nieuwe overeenkomst recentelijk ondertekend.

Kwaliteitsindicatoren

Om dubbel werk te voorkomen, sluit de Inspectie meer aan bij bestaande registraties. Ook zijn er volgend jaar minder verschillende indicatoren doordat de focus meer ligt op onderwerpen en zorgprocessen die het meest bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit en veiligheid van zorg, zo stelt de Inspectie.

Basisset

De Inspectie stelt ieder jaar een basisset kwaliteitsindicatoren op. Invullen van deze basisset is verplicht voor  ziekenhuizen. De Igz schat op basis van de aangeleverde informatie het risico in op onverantwoorde zorg.

Kwaliteitsnormen

Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.