Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jellinek-verpleegkundige verliest patiëntendossier

Een verpleegkundige van Jellinek heeft dossiers van patiënten verloren op station Sloterdijk in Amsterdam. Een reiziger trof de papieren aan bij een van de roltrappen. Dat meldt dagblad Het Parool.

Op de papieren staan voornaam, achternaam en geboortedatum van de patiënten, plus medische en andere persoonlijke gegevens, zoals mogelijke suïcidaliteit, psychotische kenmerken en cognitieve stoornissen. Daarbij staan diverse aantekeningen, al dan niet handgeschreven.

Pijnlijke fout

Harro Spitsbergen, directeur behandelzaken bij Jellinek, noemt het in Het Parool een ‘pijnlijke fout’ dat de gegevens op straat terecht zijn gekomen. Jellinek heeft achterhaald welke verpleegkundige de papieren heeft verloren. Ze had de velletjes per ongeluk in haar zak gestopt. Ze heeft een vermaning gehad. De patiënten reageerden, volgens Spitsbergen, ‘sportief’ op het verlies van hun gegevens. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Beveiliging medische dossiers ziekenhuizen onvoldoende

Erasmus MC moet medische dossiers afgeven

Klink wil patiëntdossier niet vrijgeven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.