Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kim Putters vertrekt uit toezicht Rijnstate

Mark van Dorresteijn
Kim Putters vertrekt per direct als voorzitter van de raad van toezicht van Rijnstate. Zijn nieuwe functie als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) is volgens de minister van VWS niet te combineren met een nevenfunctie als toezichthouder van een ziekenhuis.
Kim Putters vertrekt uit toezicht Rijnstate

Putters werd in december 2011 lid van de raad van toezicht en in juni 2012 werd hij voorzitter. Deze toezichtrol kon hij goed combineren met zijn functie als hoogleraar zorgmanagement en vicevoorzitter van de Eerste Kamer.

Goedkeuring

Putters startte in juni 2013 als directeur van het SCP, een functie waarop het kabinet hem benoemde. De minister van VWS moet goedkeuring verlenen aan de nevenfuncties van de directeur SCP. Voor de nevenfunctie als toezichthouder van een ziekenhuis, geeft zij geen toestemming vanwege mogelijke spanningen tussen de belangen van een ziekenhuis en die van de overheid.

Overdracht

Putters respecteert het besluit van de minister. Hij zal zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht van Rijnstate neerleggen, zodra hij zijn taken goed heeft kunnen overdragen. Zowel de raad van bestuur, de raad van toezicht als Kim Putters zelf betreuren het vertrek. Putters: ‘Rijnstate is een prachtig ziekenhuis, met betrokken en hard werkende medewerkers. Ik had de komende jaren vanuit het toezicht graag een bijdrage geleverd aan de goede, toegankelijke en patiëntgerichte zorg van het ziekenhuis.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.