Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klinkt huurt te veel adviseurs in, onder meer voor het EPD

Mario Gibbels
Minister Klink heeft in 2008 wederom te veel externe adviseurs ingehuurd. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij dat dit onder meer komt door de invoering van het EPD.

In 2008 heeft het ministerie van VWS in totaal voor 42,9 miljoen euro aan ‘externen’ ingehuurd. Dat is 14,2 procent van de totale personeelskosten. Afgesproken was dat het percentage externen slechts 13 procent van de totale personeelskosten mocht bedragen.

Klink somt in zijn brief aan de Kamer een aantal projecten op waardoor hij, net zoals in 2007, toch weer te veel adviseurs heeft ingehuurd. Een van de projecten is de invoering van het EPD. Hiervoor is een tijdelijke implementatie-organisatie ingericht en hierbij is ‘specifieke ict-kennis’ ingehuurd.

Klink belooft om meer zijn best te gaan doen om de inhuur van externen terug te dringen. Hij gaat dit maandelijks monitoren zodat hij bijtijds kan bijsturen. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.