Maak nutsvoorziening van acute wijkverpleging’

De wijkverpleging in de avond, nacht en weekend is niet meer kostendekkend. De acute wijkverpleging moet daarom een nutsvoorziening worden. Grote zorgaanbieders trekken aan de bel bij het ministerie van VWS, de NZa en zorgverzekeraars.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nutsvoorziening voor acute wijkverpleging
Foto: Mipan/Fotolia

De financiering van de wijkverpleging in de avond-, nacht- en weekend-uren (ANW) staat al jaren onder druk. De tarieven zijn nu niet kostendekkend voor onplanbare wijkverpleging. De acute wijkverpleging moet daarom een nutsfunctie worden, schrijft de Coöperatie Thuis & Veilig in een brief, in handen van Zorgvisie, aan het ministerie van VWS, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Coöperatie Thuis & Veilig

Bij de Coöperatie Thuis & Veilig  is medio 2017 opgericht door vijf grote aanbieders om de acute wijkverpleging in de lucht te houden. De founding fathers waren Fundis, Sensire, Espria, Zuidzorg en Florence. Inmiddels zijn zeventien

0
2265

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.