Maasstad Ziekenhuis ontwikkelt kerndossier met Amerikaanse CCD-standaard

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam ontwikkelt een kerndossier met behulp van de zogeheten Continuity of Care Document (CCD) standaard, een Amerikaanse standaard voor elektronische patiëntendossiers. Dat vertelde neuroloog Cees van Donselaar tijdens het ICTzorg congres vorige week.

Het kerndossier wordt volgens Donselaar ontwikkeld in samenwerking met softwareleverancier ChipSoft en in overleg met het Erasmus MC en Nictiz. Naast de ontwikkeling van dit intern kerndossier vindt er bij het Erasmus MC op dit moment een pilot plaats met een regionaal EPD op basis van CCD met drie verschillende patiëntengroepen met een chronische aandoening.

Convenant

Ook zal er eind dit jaar een convenant worden gesloten met onder meer het Maasstad Ziekenhuis, het Erasmus MC en het Sint Franciscus Ziekenhuis voor de ontwikkeling en implementatie van CCD/CCR en Snomed (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.