Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018

  Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018

  In editie 5, 2018 van Zorgvisie ict magazine onder meer een interview met Bas Idzenga, Director Digital van Siemens Healthineers. Verder een overzichtsverhaal over het LSP, een onderzoeksverslag naar het gebruik van ERP in ziekenhuizen en een artikel over het virtuele zorgcentrum Rijnstate@home.

  Codman-dashboard maakt kwaliteit zichtbaar

  Codman-dashboard maakt kwaliteit zichtbaar

  Voor alle 23 DICA-registraties is een Codman-dashboard in de maak. Dat geeft inzicht in zowel de uitkomst en doelmatigheid als de patiëntervaring.

  Interview met Bas Idzenga in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018

  ‘De zorg goedkoper, de burger gezonder’

  Met slimme technologie en datagebruik is ziekte te voorkomen danwel optimaal te behandelen. Bas Idzenga, Director Digital van Siemens Healthineers, ziet toenemende mogelijkheden, mits privacyregels niet in de weg staan.

  Pag12 13 Privacy

  ‘Bewustwording belangrijker dan regeltjes’

  Sinds mei 2018 is de privacywet AVG van kracht. Zorgaanbieders geven sindsdien meer aandacht aan privacy en beveiliging van medische gegevens. Een voorbeeld uit de praktijk en tips hoe om te gaan met veelvoorkomende problemen.

  Columnist Zorgvisie ict magazine

  Column: Terug naar de bedoeling

  Column door Jan Christiaan Huijsman, programmamanager vernieuwing zorg-ict.

  Alles over het LSP in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018

  Uitgelicht: Alles over het LSP

  Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een veelbesproken optie voor de uitwisseling van medische gegevens. Maar wat is het LSP eigenlijk precies? Wat kan het wel en wat kan het niet? En hoe zit het met de privacy en de kosten?

  Pag20 22 Gerrit

  De digitale vleugels van postduif GERRIT

  Het platform GERRIT verbindt op ict-gebied de zorgaanbieders in Noord-Nederland. Regionale bundeling van zorgcommunicatie levert enorme tijdsbesparing en kwaliteitswinst op, zegt directeur Wim Hodes.

  Pag24 26 Erp

  ERP maakt inhaalslag

  Komt na jaren aandacht voor het epd de focus nu op het ERP te liggen? Om die vraag te beantwoorden, heeft M&I/Partners onderzoek gedaan naar het gebruik van bedrijfsvoerings-applicaties in de ziekenhuizen. De auteurs doen verslag van de uitkomsten en schetsen de belangrijkste ontwikkelingen

  Columnist van Zorgvisie ict magazine

  Opinie: Is groter beter?

  Schaalvergroting past in de huidige tijd. Geldt dat ook voor de zorg-ict? Zorgen minder levernaciers voor snellere innovatieve toepassingen van e-health voor zorgverleners en zelfregie voor de patiënt?

  Rijnstate@Home in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018

  Zorg aan huis nieuwe stijl

  In het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate wordt een virtueel zorgcentrum ontwikkeld, Rijnstate@home. Het is het eerste in zijn soort in Europa.

  Pag33 Avatar

  Medische avatars

  Iedereen een virtuele tweelingbroer of -zus die zijn of haar gezondheid bewaakt. Dat is de doelstelling van het Europese programma Health EU. Het is in de race voor een subsidie van 1 miljard euro voor tien jaar.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.