Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

MC Haaglanden en Bronovo bestuurlijk gefuseerd

Mark van Dorresteijn
MC Haaglanden en Bronovo-Nebo zijn per 15 augustus bestuurder gefuseerd. Dat betekent dat de stichting MCH en de stichting Bronovo-Nebo zijn ondergebracht in een holding, met één raad van toezicht en één raad van bestuur.
MC Haaglanden en Bronovo bestuurlijk gefuseerd
Foto: Stockxchng

De gezamenlijke raad van bestuur bestaat nu uit; Paul Doop (voorzitter), Renée Barge en Joop Hendriks. Voorzitter van de raad van toezicht is Wim Deetman met vicevoorzitter Jan-Willem Holtslag. Willem Geerlings maakt geen deel meer uit van het bestuur. Hij stopt vanwege zijn pensionering.

Juridische fusie

Het doel is per januari 2015 een juridische fusie te realiseren, waarbij MCH en Bronovo één organisatie worden. Door de fusie kunnen de ziekenhuizen nog beter invulling geven aan hun ambities om patiënten de beste  zorg te leveren. Daarnaast kunnen zij zich nog beter onderscheiden in onder meer acute zorg, oncologie, vrouw- en kindzorg, infectieziekten en ouderengeneeskunde. Ook kunnen MCH en Bronovo  beter inspelen op de kwaliteitsnormen van patiëntenorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, de inspectie (IGZ) en zorgverzekeraars. Ze zijn daarmee nog beter in staat zorg te bieden die vernieuwend en doelmatig is en kunnen optimaal anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in de ziekenhuissector, waaronder de financiële perspectieven.

 

 

1 REACTIE

  1. Onderzoek heeft aangetoond dat liefst 70% van de fusies binnen 3 jaar als volkomen mislukt moeten worden beschouwd. De schaalvoordelen zijn meestal minimaal of gezamenlijke kosten lopen zelfs op.
    Helaas is de zorg nog altijd bezig om naar binnen te kijken in plaats van naar buiten gericht te werken. Hoe kleinschaliger de zorg van opzet wordt gemaakt des te efficiënter functioneert het hele zorgproces. Gevoed door een goede informatiekundige ondersteuning van zorgverlener én patiënt.
    Ook MCH en Bronovo fungeren over een tweetal jaren als een schoolvoorbeeld van een mislukte fusie. Jammer, gemiste kans!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.