Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Medische staf redt LangeLand Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is gered. Zorgorganisatie Vierstroom en de medische staf van het LangeLand hebben gezamenlijk het ziekenhuis overgenomen.
Medische staf redt LangeLand Ziekenhuis
Foto: Lange Land Ziekenhuis

De artsen en verpleegkundigen hebben 1,5 miljoen euro geïnvesteerd en krijgen daarmee 20 procent van de aandelen. Dat de staf mede-investeerder is, is volgens het ziekenhuis een unicum in Nederland. Vierstroom steekt 6 miljoen in het ziekenhuis, dat grote financiële problemen had.

Nieuwe naam

Met de nieuwe eigenaren blijft een basisziekenhuis in Zoetermeer behouden. De naam gaat wel veranderen, maar hoe het ziekenhuis gaat heten is nog niet duidelijk. De gemeente en lokale huisartsen steunen het plan. De overname van de aandelen moet per 1 september dit jaar effectief worden, mits de mededingingsautoriteit toestemming geeft.

Financiën

Het LangeLand Ziekenhuis verkeert in financiële nood. In 2011 werd zo’n 5,2 miljoen euro verlies geleden, de verwachting is dat ook over 2012 verlies is geleden. Diverse eerdere overnamepogingen ketsten af. In december vorig jaar dreigde het personeel slechts de helft van het salaris uitgekeerd te krijgen. Die maatregel kon uiteindelijk worden afgewend.

Bedrijvengroep

Het LangeLand gaat na de overname deel uitmaken van de groep bedrijven van Vierstroom. Vebego, een familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten en gezondheidszorg, verstrekt een lening van 3 miljoen euro en het Groene Hart Ziekenhuis uit Gouda investeert in de apparatuur. (bron ANP)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat is dezelfde Vierstroom die 2 jaar geleden moord en brand schreeuwde dat de bodem van de hun geldkist leeg was en dat als de familieleden niet massaal vrijwilligerswerk gingen doen dat Vierstroom dat verplicht was de zaak te sluiten.
    Nu steekt Vierstroom 6 miljoen in deze risicovolle onderneming en waar hebben ze plots 6 miljoen vandaan gehaald!!!!!!!.
    Heel gek, iedereen denkt dat Vierstroom — als verpleeg en verzorgingstehuis — staat opgesteld voor het WELZIJN van de patienten.
    Nee, het bestuur — helemaal geil van ego-drift — gaat zich manifesteren als een beleggingskantoor; de volkomen afhankelijke patient durft toch niks te zeggen tegen deze zoveelste achteruitgang in hun WELZIJN.
    Toezichthouder mevr den Haan (directeur Alg Bond voor Ouderen) denkt ook niet aan ‘haar’ ouderen en durft over enige tijd — als het fout gaat — gerust te zeggen dat ze van niets wist!!!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.