Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis trekt LSP-eis in

Sarah Berends
Zorgverzekeraar Menzis haalt de eisen over het landelijk schakelpunt uit de contracten voor farmaceutische hulp in 2015. Apothekers krijgen een nieuw contractvoorstel. Dat meldt Medisch Contact.
Menzis trekt LSP-eis in

Menzis stuurt een rectificerende brief aan alle apothekers. In een eerdere brief had de zorgverzekeraar geëist dat apothekers voor een contract moesten deelnemen aan het landelijk schakelpunt. Ook moesten ze een minimumpercentage patiëntdossiers aanmelden. Deze eis wordt verwijderd uit het contract, zegt Michael Verheul woordvoerder van Menzis op Medisch Contact. ‘In de nieuwe versie zal het landelijk schakelpunt geen onderdeel meer zijn.’

Oude brief

Volgens de oude brief moesten de apothekers voor een basiscontract ten minste 15 procent van de verzekerden in het LSP opnemen. Apothekers kunnen meer verdienen als ze voldoen aan de voorwaarden van een zogenaamd ‘pluscontract’. Daarvoor moesten apothekers zelfs  40 procent van de verzekerden overtuigen om zich aan te melden.

Bevoegdheid

‘Alleen de patiënt zelf heeft de bevoegdheid om de gegevens wel of niet te delen. Wij zien overigens het liefst dat apothekers zelf wel aangemeld zijn, zodat onze verzekerden medicatiegegevens kunnen delen via het landelijk schakelpunt, als zij dat willen. Maar dat gaan we niet in een contract opnemen. We zullen het wel bespreken in de regionale werkgroepen’, licht Verheul toe.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.