Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Menzis: wijkzorg moet snel meer technologie inzetten

Meer technologie moet de werkdruk in de wijkverpleging terugdringen. Zorgverzekeraar Menzis vindt dat uiterlijk volgend jaar 10 procent van de cliënten in de thuiszorg moet worden geholpen met technologie.
Hybride zorg thuis
Foto: Biserka Stojanovic/Getty Images/iStock

Dat staat in het inkoopbeleid van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Als wijkverpleegkundige dagelijks te maken met de inzet van technologie binnen de wijkverpleging. Wanneer een percentage inzet van technologie gaan verwachten is het dan een middel of een doel? Wat écht zou helpen is: hulpmiddelen aan kunnen bieden zonder zorgorganisatie ertussen, want nu zijn er constructies dat virtuele/slimme zorg enkel vergoed wordt als het ingezet is via een formele zorgorganisatie. Hierdoor krijgen we een stroming van cliënten die d.m.v. virtuele zorg zelfredzaam zijn maar nog wel “in zorg” binnen de wijkverpleging. Daarnaast moeten we niet vergeten dat de inzet van technische hulpmiddelen veelal de geplande zorgmomenten vermindert, maar er een toename van onbepaalde zorgmomenten te zien is. Relativeer dat naar werkdruk, ongepland / extra voelt altijd als meer druk dan gepland/verwacht.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.