Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

NVZ komt met hulpdocument bij epd-aanbesteding

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft een Uitgangspuntendocument EPD uitgebracht. Het document helpt instellingen bij het opstellen van eisen bij de aanbesteding van een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) of ziekenhuisinformatiesysteem (zis).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
NVZ komt met hulpdocument bij epd-aanbesteding

‘Uit ervaring weten we dat er altijd wel vijf tot tien ziekenhuizen bezig zijn met oriënteren of in een voortraject zitten om een zis/epd te kiezen’, vertelt een woordvoerder van de NVZ. ‘Elk ziekenhuis stelt een lijst met functionele en technische eisen op voor leveranciers, maar 80 procent van de eisen zijn hetzelfde voor elk ziekenhuis.’ Het uitgangspuntendocument neemt volgens de woordvoerder ‘het saaie werk’ uit handen van ziekenhuizen. ‘Zij kunnen zich concentreren op zaken die specifiek zijn voor het ziekenhuis. Dat scheelt tijd en geld. Niet alleen voor ziekenhuizen, maar ook voor leveranciers: zij weten welke vragen er komen

0
104

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.