Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Oplossing pgb-debacle in handen van ‘regisseur’

Een ‘onafhankelijke ketenregisseur’ gaat alle partijen die betrokken zijn bij de uitbetaling van persoonsgebonden budgetten (pgb’s) aansturen. Dat is een onderdeel van het herstelplan waarmee staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de grote problemen rondom de betaling van het pgb wil oplossen. De regisseur is voormalig Tweede Kamerlid Andrée van Es.
Oplossing pgb-debacle in handen van 'regisseur'
Foto: ANP Roos Koole

Deze week lekte het herstelplan uit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. en weer creëert de staatssecretaris een nieuw orgaan dat de problemen die hij niet weet aan te pakken, moet adresseren. maar tenzij Andrée van Es, voor wie ik veel waardering heb, feitelijk de zeggenschap krijgt om de falende organisaties aan te sturen in plaats van de huidige sturingsorganen (inclusief de bewindslieden en hun departementale top) en zich daarover rechtstreeks tegenover de Volksvertegenwoordiging te verantwoorden, betekent het plan weinig meer dan een nieuwe bureaucratische laag. en dus nog minder middelen voor de feitelijke zorg, waar die nodig is, bij de patiënt!

  2. Lees alle reacties
  3. Wij hebben te maken met cliënten en mantelzorgers. Niemand hoor je over deze groep. Daar gaat het over. Ziekte stress verdriet en nu nog de spanning rondom geld, indicatie gemeente etc. Het had allemaal niet gehoeven. Dank aan deze regering.

  4. Er is naar mijn mening geen administratief monster opgebouwd. Het probleem izt volgens mij in de slechte communicatie tussen SVB, Zorgkantoren en Gemeenten. Zodra een klant goed geregistreerd staat bij de SVB oopt het proces op rolletjes, is one ervaring. Echter in het SVB systeem zitten gewoonweg teveel fouten. Mevrouw van Es zou eens in de praktijk haar oor te luister moeten leggen. Hoe kan het dat een factuur twee maal uitbetaald kan worden. Oveigens veel of voor de SVB medewerkers die met ons boze consumenten worden geconfonteerd

  5. De simpele oplossing is vertrouwen en intensief controleren. We geloven in de eigen kracht van burgers, maar niet als het gaat om het omgaan met PGB. Nu is er een bureaucratisch monster opgetuigd, en wordt kennelijk nog verder opgetuigd. Kost bakken met geld, veel frustraties bij alle partijen.
   Kom terug op dit heilloze verhaal staatssecretaris. U zult daarmee veel betrouwbare PGB houders van veel onnodige sores verlossen!!!!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.