Oplossing pgb-debacle in handen van ‘regisseur’

Een ‘onafhankelijke ketenregisseur’ gaat alle partijen die betrokken zijn bij de uitbetaling van persoonsgebonden budgetten (pgb’s) aansturen. Dat is een onderdeel van het herstelplan waarmee staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de grote problemen rondom de betaling van het pgb wil oplossen. De regisseur is voormalig Tweede Kamerlid Andrée van Es.
Oplossing pgb-debacle in handen van 'regisseur'
Foto: ANP Roos Koole

Deze week lekte het herstelplan uit waarmee Van Rijn reageert op de almaar voortdurende malaise rondom het uitbetalen van pgb’s. Het plan bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste staat er in uitgelegd hoe en op welke termijn allerlei noodmaatregelen teruggedraaid moeten worden. ‘Dat zijn noodmaatregelen die de afgelopen maanden zijn genomen om budgethouders en zorgverleners toch uit te kunnen betalen’, zegt directeur Aline Saers van Per Saldo, de belangenvereniging voor pgb-houders. ‘Er zijn gekke dingen gebeurd zoals dat alle budgethouders 10.111 euro gestort hebben gekregen, ongeacht de hoogte van hun pgb. Dit soort noodoplossingen om mensen toch te kunnen betalen,

4
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.