Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overzicht epd/ZIS in ziekenhuizen 2014

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse epd/ZIS-markt is enorm in beweging. Het afgelopen jaar hebben zeven ziekenhuizen ervoor gekozen een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) te implementeren tegen tien ziekenhuizen in de vier jaar daarvoor. Tijd voor een nieuw overzicht.
Overzicht epd/ZIS in ziekenhuizen 2014

Alle ziekenhuizen  in Nederland investeren momenteel dan ook op een of andere wijze in hun EPD/ZIS-systeem. Naast de zeven ziekenhuizen die het afgelopen jaar voor een nieuw epd/ZIS hebben gekozen, zijn op dit moment nog eens veertien ziekenhuizen bezig met een selectietraject. De verwachting is dat ruim vijftien ziekenhuizen binnen afzienbare tijd een dergelijk selectietraject zullen opstarten. Zo’n 40 procent van de Nederlandse ziekenhuizen heeft dus plannen om over te stappen op een nieuw epd/ZIS. De overige ziekenhuizen zijn bezig met de doorontwikkeling van hun huidige epd/ZIS-systemen.

Overzicht 2014

Het overzicht inclusief uitgebreide beschrijving van de markt is oorspronkelijk gepubliceerd in het maartnummer van Zorgvisie ict magazine. De samenstelling is gedaan door M&I/Partners onder leiding van Astrid Egbertzen, principal adviseur, en Patrick van Eekeren, partner.

 

Epd / LSP

Medische gegevens vanr patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.