Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter van der Voort hoogleraar Healthcare bij TIAS

Peter van der Voort, sinds 2006 in het OLVG werkzaam als intensivist, is onlangs benoemd tot hoogleraar Healthcare aan TIAS School for Business and Society. Op 12 december zal hij zijn inaugurele rede uitspreken.
Peter van der Voort hoogleraar Healthcare bij TIAS

Het onderzoek van Van der Voort richt zich op kwaliteitsverbetering van acute zorg en de effecten van organisatieveranderingen op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Hij gaat ook kijken naar de samenwerking tussen acutezorgafdelingen.

Van der Voort: ‘Deze benoeming past in het streven van het OLVG om zich te profileren als opleidingsziekenhuis. Via deze nieuwe functie kan ik bijdragen aan het integreren van theoretische kennis in de dagelijkse praktijk. Dat is ook wat TIAS steeds meer wil doen: een link met de maatschappij leggen.’

Leiding geven

Peter van der Voort wordt academic director van de Executive Master of Health Administration (MHA) op de locatie Utrecht van TIAS, de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Studenten zijn voornamelijk managers en leidinggevenden in de zorg. In deze functie gaat hij leidinggeven aan het stroomlijnen van de activiteiten binnen de opleiding. Ook begeleidt hij studenten bij hun wetenschappelijke papers over organisatorische vraagstukken in de zorg. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van het HealthLAB: vormgeven en verder ontwikkelen van het wetenschappelijk onderzoek  en opleidingen binnen de zorg.

CV

Peter van der Voort wordt deeltijd aangesteld voor het versterken van het onderwijs en onderzoek. In het OLVG blijft hij intensivist en opleider voor medisch specialisten binnen het aandachtsgebied intensive care. Hij studeerde Geneeskunde aan de VU in Amsterdam en is opgeleid tot internist in het OLVG en AMC en tot intensivist in het OLVG. Als intensivist werkte hij eerst in het Medisch Centrum Leeuwarden. Sinds 2006 werkt hij in het OLVG. Van der Voort is klinisch epidemioloog (2005, EMGO instituut) en voorzitter van Stichting Venticare (een ideële organisatie die zich toelegt op (bij)scholing van medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van de acute zorg).

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.