Pgb-aanbieder Rigter spant zaak aan tegen VGZ

De Rigtergroep spant een rechtszaak aan tegen VGZ Zorgkantoren. Volgens de zorgaanbieder uit Nijmegen voor mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) zijn facturen niet betaald en verbieden de zorgkantoren budgethouders om begeleiders mee te nemen naar indicatiegesprekken. Bovendien zouden klanten tijdens het indicatiegesprek met het zorgkantoor onder druk gezet worden om geen zorg af te nemen bij Rigtergroep.
Pgb-aanbieder Rigter spant zaak aan tegen VGZ
Foto: iStock

‘Het is een actief ontmoedigingsbeleid van VGZ zorgkantoren tegen ons’, zegt regiodirecteur Monique Neufeglise van Rigtergroep. ‘We bieden in drie steden woonvoorzieningen en begeleiding aan voor ruim tweehonderd cliënten met een verstandelijke beperking, psychiatrie of verslaving. Vrijwel ieder van hen heeft op een of andere manier problemen met het aanvragen van het pgb bij de zorgkantoren van VGZ maar ook bij Menzis. De professionals die via ons zorg leveren wachten al maanden op betaling. En bij sommigen klanten duurt het al maanden voordat hun indicatie voor zorg in natura wordt omgezet naar pgb. Anderen krijgen te horen dat ze überhaupt

0
147

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.