Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poli’s Laurentius nemen ChipSoft in gebruik

Mark van Dorresteijn
Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft een flinke digitaliseringsstap gezet. Half februari namen meerdere poli’s het ZIS/EPD van ChipSoft in gebruik.
Poli’s Laurentius nemen ChipSoft in gebruik
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Binnen een tijdsbestek van drie dagen gingen in de zorginstelling onlangs de poli’s mammacare, oncologie, interne geneeskunde, orthopedie, diabetes, traumatologie en KNO live met het epd. Eerder was het al de beurt aan de afdelingen MDL, urologie, cardiologie en revalidatie. Later volgen stap voor stap de laatste vakgroepen. ‘We hebben bewust gekozen voor een geleidelijke invoering van het epd en niet voor een big bang’, vertelt Frank Soons, Manager I&A van het Laurentius Ziekenhuis.

Onder de knie

Soons: ‘De gefaseerde implementatie van het epd maakt een betere begeleiding mogelijk. Onze eigen applicatiebeheerders hebben bijvoorbeeld meer tijd om gebruikers één op één te coachen, zodat ze digitale vaardigheden sneller onder de knie hebben. Daarnaast plannen we tijdens de livegang op sommige poli’s minder patiënten in, zodat dat medewerkers meer tijd hebben om te wennen aan het systeem. Die strategie werpt zijn vruchten af.’ Soons is ervan overtuigd dat de patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg verbeteren door te werken vanuit één centraal epd. ‘Voor het einde van dit jaar willen we met alle vakgroepen werken vanuit het EPD. Uiteindelijk willen we compleet papierloos werken. Als we in 2017 onze nieuwbouwlocatie betrekken, moet al het papier zijn verbannen. We liggen uitstekend op schema.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.