Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Radboud maakt uitkomsten behandeling kanker openbaar

Mark van Dorresteijn
Het UMC St Radboud publiceert vanaf vandaag de cijfers over de uitkomsten van de behandeling van longkanker en kanker van de vrouwelijke geslachtsorganen. Daarnaast worden de ervaringen van patiënten met deze vormen van kanker openbaar gemaakt. Dat maakt het ziekenhuis bekend.
Radboud maakt uitkomsten behandeling kanker openbaar

Met de nieuwe informatie kunnen mensen volgens het ziekenhuis de juiste informatie  vinden over hun ziekte en de daarbij behorende behandeling en  wachttijden. Het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) vindt het belangrijk dat deze patiënten de juist informatie kunnen vinden over de behandeling.  ‘De kwaliteit van de zorg is nu nog niet inzichtelijk, dus ook niet te vergelijken. We hopen dat meer ziekenhuizen dit voorbeeld gaan volgen, zodat in de toekomst de kwaliteit van de zorg voor de patiënt met kanker er in heel Nederland beter van wordt’, aldus prof. dr. Han van Krieken, voorzitter dagelijks bestuur RUCO.  Het streven van het Radboud is dat voorjaar 2014 de uitkomsten van alle soorten van kanker openbaar gemaakt zijn.

Onafhankelijke cijfers

De cijfers die het UMC St Radboud presenteert, zijn door onafhankelijke en betrouwbare organisaties verzameld. De cijfers zijn verzameld  door de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal kankercentrum Nederland (IKNL). De gegevens over de patiëntervaring zijn gebaseerd op de CQ index: een vragenlijst ontwikkeld door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, Centrum klantervaring Zorg, Achmea en het NIVEL. De wachttijden zijn gemeten door  de gegevens van de patiënten te onderzoeken.

Kanker

Het Radboud ziekenhuis is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kanker. Met 20.000 patiëntbezoeken per jaar behoort het tot de grootste oncologische centra van Nederland. Jaarlijks worden 9.000 nieuwe patiënten met kanker  behandeld  in het Radboud.  Alle professionals binnen het RUCO zijn betrokken bij patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

1 REACTIE

  1. Dr Otto Heinrich Warbur schreef ‘The Prime Cause and Prevention of Cancer’ dat hij presenteerde op een bijeenkomst van Nobelprijswinnaars op 30 juni 1966 in Lindau. In deze lezing presenteerde Warburg bewijs dat anaerobiosis een allereerste oorzaak van het ontstaan van kankercellen is.
    Het is daarom vreemd dat niet in elke kanker behandeling instituut ozon auto haemo therapie of andere vormen van toediening van ozon worden toegepast. ‘Warburg won the Nobel Prize in 1931, for his research into cellular respiration, showing that cancer thrives in anaerobic (without oxygen) or acidic conditions’
    http://www.nndb.com/people/682/000127301/.
    https://sites.google.com/site/ganodermareview/the-root-cause-of-cancer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.