Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Radboudumc haalt hoogste niveau met epd

Mark van Dorresteijn
Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft het Radboudumc HIMSS stage 7 bereikt. Het is de hoogste erkenning voor het gebruik van data- en informatietechnologie in een ziekenhuis. Slechts twee andere ziekenhuizen in Europa hebben deze award ontvangen.
Radboudumc haalt hoogste niveau met epd
Foto: radboudumc

De toetsing door het HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) vond op 26 februari plaats. Het Radboudumc kreeg nog geen jaar geleden de stage 6 award uitgereikt toen zij net vijf maanden live waren met Epic.

Level 7

Ziekenhuizen die stage 7 bereiken, hebben bijvoorbeeld een volledig geïntegreerd digitaal patiëntendossier, de hoogste medicatieveiligheid (o.a. met barcode scanning), elektronische beschikbaarheid van beelden, uitwisseling van gegevens met patiënten en zorgverleners, digitale werkprocessen en een volledig digitale werkplek. Uwe Buddrus, managing director HIMSS Analytics Europe: ‘Het besluit om HIMSS 7 toe te kennen na de audit was unaniem en zonder twijfel. Radboudumc heeft op vele manieren indruk op ons gemaakt. Ik wil hier met name de benadering van medicatieveiligheid en Clinical Decision Support benadrukken.’

Koplopers

Door het behalen van stage 7 loopt het Radboudumc ook in Europa voorop. Eind 2011 wist het academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf (Soarian) het hoogste niveau te bereiken. Het Spaanse Marina Salud (Cerner) behaalde een half jaar later, medio 2012, stage 7.

Stage 6

In Nederland zijn wel talloze stage 6 ziekenhuizen: Het Spaarne Ziekenhuis (Epic), het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (Epic), het Westfriesgasthuis (ChipSoft), UMC Utrecht (ChipSoft), het Leids UMC (ChipSoft), de Antonius Zorggroep (ChipSoft), het Amphia Ziekenhuis (Epic), Ziekenhuisgroep Twente (ChipSoft), Zaans Medisch Centrum (ChipSoft) en het Maasstad Ziekenhuis (ChipSoft).

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.