Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnland Ziekenhuis live met EVD

Mark van Dorresteijn
Het Rijnland Ziekenhuis heeft vorige week het elektronisch verpleegkundig dossier (EVD) van McKesson in gebruik genomen.
Rijnland Ziekenhuis live met EVD

Vooralsnog is het EVD op één klinische afdeling live gegaan, zodat gekeken kan worden of het resultaat van een jaar hard werken voldoet aan de verwachtingen. In maart zullen de volgende afdelingen live gaan met het EVD. Naar verwachting zal de volledige implementatie 1 mei 2014 zijn afgerond. Naast het EVD maakt het Rijnland Ziekenhuis al gebruik van het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) en de OK-oplossing van McKesson. Alle modules werken volledig geïntegreerd en maken gebruik van dezelfde database.

Werkwijze en methodieken

Mary van der Torre, McKesson Nederland: ‘Het project heeft geresulteerd in een EVD dat volledig is ingericht volgens de werkwijze en methodieken van de verpleegkundigen in het Rijnland Ziekenhuis. Het EVD bewijst zich nu in de praktijk voor verpleegkundig handelen op basis van klinisch redeneren.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.