Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKB verwijst spoeddotterbehandelingen door naar Duitsland

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk en het St.Agnes-Hospital in Bocholt in Duitsland werken samen op het gebied van spoeddotterpatiënten. Het SKB kan er voor kiezen om dotterbehandelingen door te verwijzen naar het Duitse ziekenhuis.
SKB verwijst spoeddotterbehandelingen door naar Duitsland

De samenwerking is ingegaan met ingang van mei 2013, en betreft alleen de behandeling van spoeddotterpatiënten. Naast de mogelijkheid om patiënten naar Bocholt te sturen blijft ook de mogelijkheid om patiënten naar het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede te sturen, zeker als het geen spoed is. De behandelend cardioloog besluit naar welk ziekenhuis de betreffende patiënt gaat.

Verwachtingen
Woordvoerder Maarten ten Voorde vertelt:  ‘Tot nu toe zijn twee patiënten in Bocholt geholpen, dat heeft te maken met het feit dat het aanbod er nog niet was. De verwachting is dat in de toekomst meer patiënten in Bocholt zullen worden behandeld voor een spoeddotter. Hierover zijn met de grootste zorgverzekeraar in deze regio, Menzis, afspraken gemaakt. Ook is IGZ hiervan op de hoogte.’

Tevreden patiënt
Een van de behandelde patiënten reageert: ‘Ik werd met de ambulance naar het St. Agnes-Hospital gebracht. Aldaar ervoer ik de verzorging en de behandeling door de artsen en verpleegkundigen als bijzonder prettig. Wat mij na de dotterbehandeling opviel, was dat ik  meteen een voorverwarmde deken over mij heen gelegd kreeg. Omdat je daar tenslotte wel bijna in je blootje ligt, heb ik deze deken letterlijk als een ‘warme deken’ ervaren. Wat daarnaast erg plezierig was, was het feit dat zaken zoals een telefoonkaart en dergelijke gratis voor mij beschikbaar waren. Ook kreeg ik plaats van een kopje koffie, een hele kan.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.