Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spaarne Ziekenhuis koppelt EPD Epic met facturatie Medicore

Mario Gibbels
Het Spaarne Ziekenhuis ziekenhuis heeft Medicore gevraagd om met het pakket MC-Turris een koppeling te maken met het EPD. De afgelopen maanden heeft het ziekenhuis hiermee voor het eerst gedeclareerd.

De koppeling is voor Medicore, net als voor het Spaarne Ziekenhuis, heel interessant, stelt directeur Boris Hololtcheff. “Behandelingen worden vanuit EPIC via HL7 gecommuniceerd naar MC-Turris. Het feit dat we er in geslaagd zijn de koppeling tot stand te brengen, is dan ook voor beide partijen heel belangrijk. MC-Turris gekoppeld aan Epic levert het Spaarne Ziekenhuis brengt het volledige administratieve proces onder controle. Door een correcte facturatie, overzicht en controle over het facturatieproces wint het ziekenhuis aanzienlijk veel tijd.”

Niet per arts, maar per vakgebied een dossier

Het Spaarne Ziekenhuis is ontstaan uit een fusie, in Hoofddorp is een nieuw ziekenhuis geopend. De maatschappen zijn succesvol geïntegreerd. Tegelijk met de nieuwbouw is het nieuwe EPD Epic geïmplementeerd. “Hierbij werd besloten niet per arts, maar per vakgebied een dossier te maken”, stelt het ziekenhuis. “Het gevolg is dat Epic geen 120 dossiers telt, maar slechts 23, allemaal op hetzelfde platform.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.