Storm van vragen verwacht na massamailing VWS

Het ministerie van VWS stuurt alle cliënten die van de AWBZ overgaan naar de nieuwe Wmo of de Zorgverzekeringswet (Zvw) op 1 juli een brief. Hierin staat dat alle zorggegevens overgedragen worden van het zorgkantoor naar de gemeente of de zorgverzekeraar. VWS beschrijft ook de mogelijkheid om tegen deze gegevensoverdracht bezwaar te maken. Het veld bereidt zich voor op een storm van vragen over deze brief.
Storm van vragen verwacht na massamailing VWS
Foto: ANP Photo

Het officiële startschot voor de transitie. Zo noemt een communicatieadviseur van VWS de verzending van de brief aan 800.000 mensen. De mailing van juli zal waarschijnlijk in oktober worden gevolgd door een tweede brief. Hierin zal specifiek worden uitgelegd wat er precies gaat veranderen voor zorgvragers als gevolg van de decentralisatie. ‘We wilden in eerste instantie beide brieven combineren’, vertelt de VWS-functionaris. ‘Maar aan de melding van de gegevensoverdracht hangt een officiële termijn voor bezwaar. Daarom kon die brief niet wachten tot oktober. De tweede brief kunnen we niet eerder versturen omdat eerst de Wmo en de Wet langdurige zorg

3
52

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.