Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieregeling moet invoering epd bevorderen

Redactie Zorgvisie
Het ministerie van VWS biedt zorgaanbieders sinds vorige week een eenmalige subsidie om patiëntendossiers in de zorg bevorderen. De subsidie is bedoeld voor huisartsenpraktijken, apothekers en huisartsendienstenstructuren die voorbereidingen treffen om aan te sluiten bij het landelijk schakelpunt (lsp).

Met de subsidieregeling wil het ministerie bevorderen dat meer zorgaanbieders zich aansluiten bij het landelijk schakelpunt en deelnemen aan het elektronisch patiëntendossier (epd) en waarneemdossier huisartsen (wdh). De subsidieregeling is beschikbaar tot eind 2009. De financiële tegemoetkoming kan ook worden aangevraagd door zorgaanbieders die zich al hebben aangesloten bij het landelijk schakelpunt.

WHD-pilot Twente

Vorige week nog legden huisartsen in de regio Twente hun medewerking aan de pilot voor het waarneemdossier huisartsen (whd) tijdelijk stil. De Landelijke Huisartsen Vereniging schreef in een brief aan minister Klink van Volksgezondheid dat het ministerie te weinig geld beschikbaar stelt om huisartsendossiers epd-proof te maken. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Huisartsen leggen wdh-pilot stil

Klink: ‘Epd mag niet lijden onder conflict’

Epd bij voorbaat achterhaald

LHV: ‘Epd pas in 2010 of later

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.