Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Ewoud onder verscherpt toezicht

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft thuiszorg Ewoud in het Utrechtse IJsselstein onder verscherpt toezicht geplaatst. Thuiszorg Ewoud is een afdeling van zorgorganisatie Vecht en IJssel en opereert in de regio Utrecht.
Thuiszorg Ewoud onder verscherpt toezicht

Thuiszorg Ewoud vertoont volgens de IGZ structurele tekortkomingen op het gebied van de medicatieveiligheid. In januari 2010 werd de organisatie voor het eerst bezocht en de inspectie trof op zeven onderwerpen hoge risico’s aan: medicatieoverdracht, medicatieoverzicht, bewaring van medicatie, uitzetten en toedienen van medicatie, bekwaamheid en (bij)scholing van medewerkers en kwaliteitssysteem.

Bezoeken

Bij vervolgbezoeken in oktober 2010 en in juni 2011 bleek dat de situatie op bepaalde onderdelen nog niet verbeterd was. Tijden het laatste bezoek in juni was er opnieuw sprake van een hoog risico voor het medicatieoverzicht omdat er nog steeds handmatig medicatie en/of dosering werd bijgeschreven op de medicatieoverzichtlijsten en bij medicatiewijzigingen geen nieuwe overzichtlijsten werden opgevraagd.

Verscherpt toezicht

Het verscherpte toezicht geldt voor een periode van vier maanden. In september krijgt Ewoud opnieuw bezoek van de IGZ. Dan wordt beoordeeld of de maatregel kan worden opgeheven. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

IGZ eist opnamestop Panta Rhei

IGZ door het stof naar aanleiding rapport Ombudsman

Inspectie heft verscherpt toezicht GGZ WNB op

Inspectie ontvangt rapport misstanden Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.