Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Rijn doet belofte over declareren pgb’s

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) afgesproken dat elke pgb-houder declaratie over januari kan opsturen. Met die belofte reageert hij op de problemen bij de SVB met het verwerken van de betalingen aan hulpverleners die voor budgethouders werken.
Van Rijn doet belofte over declareren pgb’s
Foto: ANP - Roos Koole

Ook budgethouders die nog niets hebben gehoord van de SVB of nog geen definitief akkoord hebben gekregen op hun papierwerk vallen onder de belofte van Van Rijn. Voor hen gaat de SVB extra hard aan de slag de komende dagen om alles in orde te maken.

75 procent

Voor alle PGB-houders die sinds 1 februari 2015 starten met declareren, geldt in 75 procent van de gevallen dat alles in de startblokken staat om uit te betalen. Binnen vijf werkdagen na ontvangst van de declaratie. In de resterende 25 procent van de gevallen gaat de Sociale Verzekeringsbank extra hard aan de slag om mensen helderheid te bieden en te zorgen dat er voor half februari betaald kan worden. De PGB betalingen die in januari gedaan moesten worden zijn inderdaad voor het overgrote deel volgens planning eind januari gestort door de SVB.

Vervelend

Van Rijn: ‘Ik begrijp heel goed hoe vervelend het is voor mensen als er onduidelijkheid bestaat. Voor de meeste mensen is dat gelukkig niet het geval. Met de SVB heb ik afspraken gemaakt om die duidelijkheid er snel voor iedereen te krijgen. Maar mensen hoeven daar niet op te wachten. Stuur de declaratie over januari zo snel mogelijk op via de SVB website, email of gewone post. Ook als u nog niets heeft gehoord. De SVB neemt alles in behandeling en zorgt er voor dat het geld er snel komt.’ Voor situaties die toch meer spoed eisen, worden in overleg tussen de SVB en Per Saldo individuele oplossingen gezocht waarbij een voorschot een van de mogelijkheden is.

Persoonsgebonden budget

Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over het persoonsgebonden budget (pgb). Een pgb is een bedrag waarmee mensen zelf de zorg kunnen regelen.

1 REACTIE

 1. Hoe kan het toch dat politici constant dezelfde fouten mogen maken en er dan toch mee wegkomen. ‘ik begrijp het’ en ‘we doen ons best’.
  a. hij begrijpt het niet!
  b. Den Haag heeft pas eind november het groene licht gegeven aan het SVB. Die dus maar één maand de tijd had om alles in orde te maken.
  De trekkingsregeling was al anderhalf jaar bekend. (lees nieuwsbrief CIZ mei 2014. Den Haag heeft er bijna anderhalf jaar over gedebatteerd om eindelijk eind november zijn forfait te geven. Je zou voor minder ontslagen worden.
  Dus mensen. Ga niet protesteren bij het SVB in Utrecht. Maar bij meneer van Rijn zijn woonverblijf.
  Den Haag…….FOEI!!! Martijn van Rijn………FOEI FOEI!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.