Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht VUmc opgeheven

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft vandaag het verscherpt toezicht van het VUmc opgeheven. Het bestuur van het ziekenhuis is er volgens de inspectie in geslaagd om de patiëntveiligheid te herstellen. Het verscherpt toezicht werd op 21 augustus 2012 ingesteld.
Verscherpt toezicht VUmc opgeheven

Ook is de inspectie positief over de transparante wijze waarop de raad van bestuur haar informeert. De inspectie zal de komende tijd aandacht blijven besteden aan de werkwijze bij het melden en onderzoeken van calamiteiten door VUmc en aan de gang van zaken op de afdeling longchirurgie.

Vorderingen

Fred Plukker, bestuursvoorzitter VUmc: ‘De inspectie heeft vastgesteld dat we het afgelopen half jaar veel hebben verbeterd in de zorg voor onze patiënten. Ook constateert de IGZ dat er duidelijke vorderingen zijn gemaakt op het terrein van samenwerking en communicatie binnen het ziekenhuis. We blijven werken aan het verder verbeteren daarvan, even als aan de implementatie van de verbeterde calamiteitenprocedure. De opheffing van het verscherpt toezicht is een groot compliment voor alle medewerkers, die voluit hebben meegewerkt aan de noodzakelijke verbeteringen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.