Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGN verbaasd over ophef over monsterfusie

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is verbaasd over de ophef die is ontstaan door de voorgenomen monsterfusie tussen drie grote organisaties tot Espria. De VGN vindt een fusie niet per definitie slecht voor de cliënt, zo is te lezen op zorgmarkt.nl.

De Stichting Philadelphia Zorg (gehandicaptenzorg), Evean Groep (thuiszorg) en Woonzorg Nederland (woningcoöperatie) staan op het punt te fuseren tot de grootste zorginstelling van Nederland: Espria.

De VGN is verbaasd over de ophef die de op handen zijnde fusie veroorzaakt.Zo wil de Tweede Kamer dat het kabinet de monsterfusie blokkeert. Een meerderheid van de Tweede Kamer is bang dat de fusie ten koste gaat van de zorg voor de patiënt. Volgens directeur Jopie Nooren van VGN is dit niet nodig. ‘Er is nooit aangetoond dat een fusie slecht zou zijn voor de dienstverlening. Hoewel je groot organiseert, kun je nog wel klein realiseren. Het gaat erom dat de cliënt moet kunnen blijven kiezen tussen verschillende zorgaanbieders.’ Nu de mededingingsautoriteit NMa heeft getoetst dat er na het samengaan nog steeds voldoende concurrentie mogelijk is, ziet Nooren geen problemen. ‘Uit de praktijk moet blijken welke variant de meeste meerwaarde oplevert voor de cliënt.’ (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

CDA wil Kamerdebat over monsterfusie

Weblog Philip van de Poel over de monsterfusie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.