Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wendela Hingst wordt algemeen directeur KNMG

Mark van Dorresteijn
Wendela Hingst wordt per 15 november de nieuwe algemeen directeur van artsenfederatie KNMG. Zij krijgt een belangrijke rol in de herpositionering van de KNMG in een veranderende zorgsector. De huidige waarnemend algemeen directeuren Lode Wigersma en Fred Raasveldt zullen bij het aantreden van de nieuwe directeur hun waarnemende functie neerleggen.
Wendela Hingst wordt algemeen directeur KNMG
Foto: Robert Jan Stokman

Hingst werkte tot voor kort als directeur operations in de Isala Klinieken in Zwolle. Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij de Landelijke Huisartsen Vereniging, federatiepartner van de KNMG, en bij het AMC.

Dialoog met politiek en samenleving

‘Ik vind het belangrijk dat de medische beroepsgroep goed oog heeft voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen’, vertelt Hingst. ‘Een open dialoog met elkaar en de maatschappij maakt ons tot een sterke artsenfederatie die een actieve bijdrage kan leveren aan een  verantwoorde en toegankelijke gezondheidszorg. De KNMG biedt hiervoor een goede basis, met de focus op kernwaarden die de verschillende beroepsverenigingen overstijgen en dus voor alle artsen relevant zijn.’

Ervaring

KNMG-voorzitter Rutger Jan van der Gaag kijkt uit naar de komst van de nieuwe algemeen directeur: ‘Wendela Hingst heeft een brede achtergrond in de medische wereld. Zij heeft zowel met de eerste- als de tweedelijns zorg gewerkt.’ Zij heeft uitgebreide ervaring met omvangrijke verandertrajecten. Zij combineert een bedrijfskundige aanpak met oog voor cultuur en gedrag in de zorg. Voor Wendela Hingst is het belangrijk dat artsen toenemend aansluiten op de emancipatie en het keuzegedrag van patiënten.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

  1. Het is duidelijk waar het heen moet met de artsen in Nederland. De medewerkers van het bureau begrijpen dat ook, maar de leden zijn er nog niet klaar voor. De vorige directeur is om die reden met ruzie vertrokken. nu is het de taak van mevrouw Hingst om de leden mee te krijgen. Dat zal lastig blijken want de leden zien Hingst niet als een van hen en beginnen het bureau van de KNMG te wantrouwen. Best een lastige functie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.