Whitebox is eerste echte alternatief voor LSP’

Twintig Amsterdamse huisartsen gaan dit najaar aan de slag met de Whitebox. Het eerste alternatief voor het LSP dat privacy echt beschermt en medische informatie beter ontsluit, aldus Stella Zonneveld, voorzitter huisartsenkring Amsterdam en UVA-onderzoeker/ondernemer Guido van ’t Noordende.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Whitebox is eerste echte alternatief voor LSP’

De Whitebox is een wit kastje dat bij huisartsen in de praktijk geplaatst wordt. Een groot verschil met het landelijk schakelpunt (LSP) is dat de uitwisseling directe communicatie is tussen huisartsen zonder tussenkomst van een externe partij. Van ’t Noordende legt uit dat zij werken met expliciete autorisaties waardoor alleen de artsen aan wie toegang is verleend, bij het dossier kunnen. ‘Wanneer de huisarts toestemming krijgt van een patiënt, deelt hij een link met de HAP. Aan de ontvangende kant wordt een index opgebouwd met alle toegestuurde links, die alleen door artsen op de HAP gebruikt kunnen worden. Elke partij

0
155

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.