Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zoete geur zorgt voor uitstel operaties OLVG

Mark van Dorresteijn
De operatiekamers in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam zijn deze middag weer beschikbaar voor acute situaties. In de ochtend werden uit voorzorg alle operaties afgelast vanwege een vreemde, zoetige geur rond de operatiekamers en de laboratoria.
Zoete geur zorgt voor uitstel operaties OLVG

De brandweer heeft na diverse metingen niet kunnen ontdekken waar de geur vandaan kwam. Ook zijn er geen schadelijke stoffen gevonden. Het ziekenhuis houdt de situatie nauwlettend in de gaten. De ongeveer 50 operaties die voor vandaag stonden gepland, worden de komende dagen uitgevoerd. Hier zaten geen noodgevallen bij. Het OLVG betreurt het dat deze patiënten niet konden worden geholpen.

Korte onderbreking

Het ziekenhuis hoefde niet te sluiten door de vreemde lucht. De spoedeisende hulp bleef open en ook ambulances konden er na een korte onderbreking weer terecht. Eerder op de dag werden die nog naar andere ziekenhuizen zoals het AMC en VU ziekenhuis gestuurd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.