Zorgfix regelt gratis mantelzorg in Almere

De wijkverpleegkundigen van het snelgroeiende thuiszorgbedrijf Zorgfix uit Almere activeren zelf het sociale netwerk van hun cliënten. Dat doen ze met behulp van Ipads en softwareoplossingen, zonder er enige vergoeding voor te vragen.
Zorgfix regelt gratis mantelzorg in Almere
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Bijna alle wijkverpleegkundigen van Zorgfix hebben een Ipad bij zich met de database ‘Zorgkringkaart’. Buren, familieleden en vrijwilligers van de Zorgfix-klant hebben zich na een intakegesprek op de ‘Zorgkringkaart’ kunnen inschrijven. Als de  verpleegkundige bijvoorbeeld ziet dat de vaat niet is gedaan of de tuin overwoekerd raakt, maakt hij of zij een melding op de ‘Zorgkringkaart’. Mensen die zich ingeschreven hebben krijgen vervolgens een signaaltje en kunnen aangeven of en wanneer ze langskomen om op te ruimen of de tuin te doen. Dit alles verzorgt Zorgfix zonder dat het vergoedt wordt vanuit gemeenten, verzekeraars of AWBZ.

Maatschappelijk gevoel

‘Dit systeem

5
50

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.