Zorgfix regelt gratis mantelzorg in Almere

De wijkverpleegkundigen van het snelgroeiende thuiszorgbedrijf Zorgfix uit Almere activeren zelf het sociale netwerk van hun cliënten. Dat doen ze met behulp van Ipads en softwareoplossingen, zonder er enige vergoeding voor te vragen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgfix regelt gratis mantelzorg in Almere
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Bijna alle wijkverpleegkundigen van Zorgfix hebben een Ipad bij zich met de database ‘Zorgkringkaart’. Buren, familieleden en vrijwilligers van de Zorgfix-klant hebben zich na een intakegesprek op de ‘Zorgkringkaart’ kunnen inschrijven. Als de  verpleegkundige bijvoorbeeld ziet dat de vaat niet is gedaan of de tuin overwoekerd raakt, maakt hij of zij een melding op de ‘Zorgkringkaart’. Mensen die zich ingeschreven hebben krijgen vervolgens een signaaltje en kunnen aangeven of en wanneer ze langskomen om op te ruimen of de tuin te doen. Dit alles verzorgt Zorgfix zonder dat het vergoedt wordt vanuit gemeenten, verzekeraars of AWBZ.

Maatschappelijk gevoel

‘Dit systeem

5
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @Hans Nobel: Volgens mij wordt er nergens van gratis mantelzorg gesproken, maar van een initiatief vanuit maatschappelijke betrokkenheid waar Zorgfix de kosten voor draagt. Daarnaast is het – in mijn ogen – een toevoeging om het sociale (zorg)netwerk van de patiënt/cliënt extra te betrekken in het zorgtraject. Natuurlijk is het niet het ‘gouden ei’ maar is het wel een initiatief om (in hun ogen) bij te dragen aan de zorgkwaliteit.

  3. Steeds meer zorgeuro’s verdwijnen in overhead, controle en beheer: managers, consultants, ICT-bedrijven, toezichthouders en zorgmeters, zonder dat voor die euro’s de patiënt/cliënt concrete zorg geboden wordt.
    Zorgfix wil met haar I-padzorg straks ook uit de zorgruif van 90 miljard mee eten. Zo gaat dat op de markt waar zorg tot handel verworden is.

  4. Wat een gebakken lucht! Een tekst in je Ipad invoeren dat er een klus te doen is, vervolgens ‘enter’ indrukken en dan zeggen dat je voor noppes de mantelzorg geregeld hebt.
    Grandioos, hoe simpel de problemen in de zorg zijn op te lossen. Nu nog een applicatie waarbij je op ‘enter’ drukt en de wijkverpleegkundige van Zorgfix gratis bij de voordeur staat…….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.