Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgkoepels willen verzorging in Zvw houden

De grootste zorgkoepels willen dat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vast houdt aan zijn besluit om verpleging en verzorging onder te brengen in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dat staat in de brief die de partijen, verenigd onder de naam ‘De Agenda voor de Zorg’, aan de staatssecretaris hebben gestuurd.
Zorgkoepels willen verzorging in Zvw houden

De partijen reageren met de brief op de resolutie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om verzorging alsnog een taak te laten zijn van gemeenten en daarmee over te hevelen naar de Wmo. Het verenigen van verpleging en verzorging in de Zvw maakt een andere aanpak van zorgverlening mogelijk die de zorg dichter bij mensen organiseert en de zelfredzaamheid bevordert, aldus de Agenda voor Zorg.’ Van de ouderen die gebruik maken van persoonlijke verzorging maakt namelijk 93 procent ook gebruik van ziekenhuiszorg, bezoekt 98 procent de huisarts en maakt 99 procent gebruik van de apotheek. ‘

Partijen

Naast ActiZ zitten onder andere ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen NVZ, de NPCF en GGZ Nederland in De Agenda voor de Zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.