Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgkosten 100 miljoen lager dan begroot

De overheid geeft dit jaar voor het eerst sinds jaren minder uit aan zorg dan begroot. In 2013 blijft er 100 miljoen over, zo blijkt uit de voorjaarsnota 2013. Vorig jaar was er nog een overschrijding van 1,1 miljard.
Zorgkosten 100 miljoen lager dan begroot

De onderschrijding van het Budgettair Kader Zorg is te danken aan het succesvolle preferentiebeleid, waarbij verzekeraars alleen goedkope medicijnen van geselecteerde fabrikanten vergoeden. Dat scheelt dit jaar 400 miljoen euro. Tegelijk zijn er door macro-economische ontwikkelingen tegenvallers van 300 miljoen op de zorgbegroting, maar per saldo blijft er dan toch 100 miljoen euro over.

Beheersing zorguitgaven

Minister Edith Schippers van VWS heeft zich bij haar aantreden ten doel gesteld om de zorguitgaven te beheersen. Die stijgen al jaren, maar moeten in elk geval minder hard stijgen. Schippers sloot daartoe akkoorden met onder meer de ziekenhuizen, de huisartsen, de geestelijke gezondheidszorg

4
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.