Zorgpremie stijgt harder dan VWS verwacht’

De zorgpremie voor de basisverzekering zal volgend jaar niet met 7 maar met circa 10 euro per maand stijgen. ‘De zorgkosten zullen weer sneller gaan stijgen’, verwacht hoogleraar Wim Groot.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Zorgpremie stijgt harder dan VWS verwacht’

Vorige week lekte uit dat het ministerie van VWS ervan uitgaat dat de zorgpremie volgend jaar met 7 euro per maand stijgt.  Gezondheidseconoom Wim Groot denkt dat de inschatting van VWS te optimistisch is. de afgelopen jaren was VWS volgens Groot juist te conservatief met de inschatting van de zorgpremie. Dan bleek dat zorgverzekeraars de premie minder lieten stijgen dan VWS had verwacht. Maar nu is het ministerie in zijn ogen te optimistisch. ‘VWS houdt niet voldoende rekening met de strengere Europese eisen voor solvabiliteit, de toenemende risico’s die zorgverzekeraars lopen bij de wijkverpleging en de stijging van de salarissen

4
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Opmerkelijk: in de beide links in dit artikel over Solvency II, meldt eerst ZN in 2014 dan al aan de eis van 2016 te kunnen voldoen. Zonder premieverhoging. En melden beide ministers (VWS/Financiën) in juli 2015 dat stijging van de vereiste solvabiliteit geheel kan worden opgevangen met de reeds aanwezige middelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.