Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, november 2014

Mark van Dorresteijn
Piet Batenburg, voorzitter Catharina ziekenhuis, vertelt in het novembernummer hoe hij een brug heeft geslagen tussen bestuur en specialisten. Verder aandacht voor value based care, de sociale werkplaats en zorginnovatie. In de focus komt ict aan bod.
Zorgvisie magazine

Coverartikel – Bruggenbouwer

Piet Batenburg heeft een brug weten te slaan tussen bestuur en medisch specialisten. Zijn volgende ambitie is invoering van het participatiemodel, waarbij de artsen aandeelhouders zijn.

Value based healthcare

Op het Zorgvisie executive seminar bespraken verzekeraars en zorgaanbieders hoe zij meerwaarde voor de patiënt kunnen creëren.

De sociale werkplaats uit, de zorg in

Succesvolle projecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bewijzen dat de Participatiewet niet alleen maar kommer en kwel is.

Zorginnovatie

Guus Schrijvers presenteert het zogeheten cappuccinomodel, een nieuw financieringsmodel opgebouwd uit drie lagen.

Geen science fiction

Het zal niet lang meer duren voordat de huisrobot zijn intrede doet in huishoudens. Er zijn al twee prototypes: Giraff en Rose.

FOCUS ICT

Eigen epd en nieuwe ict

Met het ketendossier heeft Rivas Zorggroep een intern epd gemaakt. Tegelijk kwam er splinternieuwe ict. Een project met impact.

Integrale monitoring

Het Amphia Ziekenhuis laat zich niet meer verrassen door storingen. Het heeft een ‘commandocentrum’ ingericht dat alle systemen en medische apparatuur in de gaten houdt.

Nieuw coderingssysteem

Ziekenhuizen moeten straks voor elk DOT-subtraject ook een ICD-10-diagnose aanleveren. Het extra werk kan voordelen opleveren.

Zelf gedaan

MEE Amstel & Zaan ontwikkelde ZOCUS, een softwareprogramma op maat. Hiermee is de organisatie voorbereid op de transitie.

Abonnement op Zorgvisie magazine?

Bekijk de mogelijkheden

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.