Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Waterlandziekenhuis stapt over op ChipSoft

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend is vandaag compleet overgegaan op HiX, het epd ChipSoft. Het nieuwe systeem is negen maanden volledig uitgerold. Zij nemen daarmee afscheid van Siemens-i.s.h.med.
Waterlandziekenhuis stapt over op ChipSoft

Michel Galjee, voorzitter van de raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis: 'Als wij onze rol als de ketenpartner goed willen vervullen, is een innovatief, betrouwbaar en bewezen (patiënten)informatiesysteem onmisbaar.'

Kwaliteit van zorg

Met de ingebruikname van HiX toont het Waterlandziekenhuis haar ambities op het gebied van patiëntenzorg. Naast de zorgpartner voor de patiënt, wil het Waterlandziekenhuis ook de samenwerkingspartner zijn voor huisartsen, ziekenhuizen en andere ketenpartijen. 'Wij zetten sterk in op innovatie, samenwerking en efficiëntie. Met HiX optimaliseren wij de informatievoorziening rond het gehele (patiënten)proces, waardoor alle medewerkers die bij dit proces en de zorg voor de patiënt zijn betrokken, optimaal geïnformeerd zijn', licht Galjee toe. 'Dat komt de patiëntveiligheid en de zorg ten goede.'

HiX

HiX is een geïntegreerd ziekenhuisinformatiesysteem (zis) en elektronisch patiëntendossier (epd). Met deze totaaloplossing voor dossiervoering, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en e-health ondervinden zorgprofessionals en administratief medewerkers optimale ondersteuning tijdens hun werkproces. Daarbij zorgen innovatieve oplossingen, zoals beslisondersteuning en grafische toepassingen, om de zorg optimaal te stroomlijnen en de patiëntveiligheid te waarborgen. Doordat HiX niet alleen oplossingen biedt, maar ook medische content voor specialismen, kunnen zorgverleners zich volledig richten op het verlenen van zorg.

 

 

 

5 reacties

 • Paulus

  Hallo Mark,

  Dat je niet betaald krijgt hiervoor snap ik, was ook beetje sarcastisch bedoeld. Maar verwacht toch wel van een onafhankelijke redactie, dat ze dit engszins kritsch benaderd. Een marktupdate lijkt mij prima, maar dan verwacht ik wel dat je het niet copy-paste van de ChipSoft bron overneemt.

  Groet Paul

  Groet Paul

 • mmark

  Het stuk komt bijna letterlijk van de site van ChipSoft.

  http://www.chipsoft.nl/Nieuws/Laatste%20Nieuws/1121/artikel.htm

 • mvandorresteijn

  Dag Rob en Paulus,

  Bedankt voor de feedback. Zorgvisie, en daar hoor ik bij, is een onafhankelijke redactie en krijgt niet betaald voor stukken op de website. We plaatsen al jaren marktupdates over epd/zis in ziekenhuizen. Op de ict-pagina staat zelfs een compleet overzicht. Met name zorg-ict'ers hechten daar waarde aan.

  Groet
  Mark

 • Paulus

  Hoeveel heeft Mark van Dorresteijn onder te tafel gekregen om dit reclamepraatje te schrijven?

 • Rob

  Hoeveel kost een dergelijke advertentie eigenlijk?

Of registreer u om te kunnen reageren.