Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

AMC en VUmc kiezen definitief voor Epic

Mark van Dorresteijn
Het AMC en VUmc hebben na een Europees aanbestedingstraject samen gekozen voor Epic als leverancier van het nieuwe epd.
AMC en VUmc kiezen definitief voor Epic
Foto: ANP - Lex van Lieshout
Premium

AMC en VUmc gaan als

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Ik ben het eens met @het kan beter. Het zijn klemcontracten voor de instellingen, welk ZIS systeem, Epic, Chipsoft of andere, men ook kiest. ZIS software is cultureel bepaald en liefst niet op commerciële basis gestoeld. Ik voel steeds meer voor een (1) Nederlands ICT instituut (analoog aan een Kwaliteitsinstituut) met professionals en ICT’ers. Desnoods Chipsoft uitkopen, hanteren als basissysteem en verder smart en soepel uitbouwen. EPIC zal in mijn opinie zeker in een episch centrum terecht komen en heel veel schokkende gevolgen hebben.

  2. Lees alle reacties
  3. Als al dat geld voor doorontwikkelen van de diverse systemen nu in een landelijk systeem zou zijn gegaan waren we al veel verder geweest, met een beter systeem. Nu is eenieder op zijn eigen eilandje aan het knutselen, en opnieuw of anders het wiel aan het uitvinden. Chapeau voor AMC en VUmc om hier samen in op te trekken, want het gaat niet alleen om de kosten voor het aan elkaar knopen, er komt nog zoveel meer bij kijken.

  4. Het blijft maar spoken in Nederland rond de EPD software
   Deze ziekenhuizen kiezen voor EPIC. Er zijn tal van ziekenhuizen die kozen voor ChipSoft. Je vraagt je af hoe hoog zijn de kosten om software knopen te maken tussen al die verschillende systemen tgv EPD landelijke gegevens uitwisseling tussen zorgaanbieders. Elk stukje maatwerk is weggegooid geld!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.