Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

AMC en VUmc kiezen definitief voor Epic

Het AMC en VUmc hebben na een Europees aanbestedingstraject samen gekozen voor Epic als leverancier van het nieuwe epd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AMC en VUmc kiezen definitief voor Epic
Foto: ANP - Lex van Lieshout

AMC en VUmc gaan als eerste academische ziekenhuizen in Nederland met een gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (epd) werken. De beide ziekenhuizen trekken volledig samen op bij de aanschaf, de inrichting en het beheer van het nieuwe epd. ‘Meer dan 70 procent van onze collega’s gaat met het nieuwe epd werken. Dat zijn bijna 10.000 medewerkers’, vertellen programmadirecteuren Maurits Ros en Douwe van Riet.

Keuze voor Epi

VUmc en AMC waren op zoek naar een bewezen systeem, vertelt Van Riet aan Zorgvisie. ‘Epic  heeft veel ervaring met buitenlandse academische ziekenhuizen, maar ook met Nederlandse ziekenhuizen. Andere belangrijke eisen tijdens de aanbesteding waren

5
876

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Ik ben het eens met @het kan beter. Het zijn klemcontracten voor de instellingen, welk ZIS systeem, Epic, Chipsoft of andere, men ook kiest. ZIS software is cultureel bepaald en liefst niet op commerciële basis gestoeld. Ik voel steeds meer voor een (1) Nederlands ICT instituut (analoog aan een Kwaliteitsinstituut) met professionals en ICT’ers. Desnoods Chipsoft uitkopen, hanteren als basissysteem en verder smart en soepel uitbouwen. EPIC zal in mijn opinie zeker in een episch centrum terecht komen en heel veel schokkende gevolgen hebben.

  2. Lees alle reacties
  3. Als al dat geld voor doorontwikkelen van de diverse systemen nu in een landelijk systeem zou zijn gegaan waren we al veel verder geweest, met een beter systeem. Nu is eenieder op zijn eigen eilandje aan het knutselen, en opnieuw of anders het wiel aan het uitvinden. Chapeau voor AMC en VUmc om hier samen in op te trekken, want het gaat niet alleen om de kosten voor het aan elkaar knopen, er komt nog zoveel meer bij kijken.

  4. Het blijft maar spoken in Nederland rond de EPD software
    Deze ziekenhuizen kiezen voor EPIC. Er zijn tal van ziekenhuizen die kozen voor ChipSoft. Je vraagt je af hoe hoog zijn de kosten om software knopen te maken tussen al die verschillende systemen tgv EPD landelijke gegevens uitwisseling tussen zorgaanbieders. Elk stukje maatwerk is weggegooid geld!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.