Gezamenlijk epd AMC en VUmc gaat door

Het intrekken van het fusieverzoek van de Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en het VUmc betekent niet dat het gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (epd) van de baan is. Dat bevestigt een woordvoerder van het AMC.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gezamenlijk epd AMC en VUmc gaat door

Het systeem dat EVA heet (een samentrekking van epd, vumc en amc) zal geen hinder ondervinden van de gisteren aangekondigde fusiestop, aldus de woordvoerder van het AMC. Het AMC en VUmc gaan als eerste academische ziekenhuizen in Nederland met een gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (epd) werken. De beide ziekenhuizen trokken volledig samen op bij de aanschaf van het systeem bij ontwikkelaar Epic. Ook de inrichting en het beheer van het nieuwe epd wordt in gezamenlijkheid uitgevoerd. ‘Meer dan 70 procent van onze collega’s gaat met het nieuwe epd werken. Dat zijn bijna 10.000 medewerkers’, vertelden programmadirecteuren Maurits Ros en Douwe van

0
150

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.