Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Landelijke traumaregistratie maakt gegevens openbaar

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De uitkomsten van de Nederlandse traumazorg komen net iets boven de internationale standaarden uit. Dat blijkt uit de resultaten van vijf jaar landelijke traumaregistratie.
Landelijke traumaregistratie maakt gegevens openbaar
Foto: Carina van Aartsen

Fred Krapels, plaatsvervangend directeur Curatieve Zorg van VWS, kreeg het rapport “Traumazorg in beeld” op 26 juni overhandigd.

Spoedeisende Hulp

Het rapport geeft een gedetailleerd inzicht in de opvang van klinische ongevalpatiënten in Nederland. Inmiddels doet negentig procent van de Spoedeisende Hulpafdelingen aan de registratie mee. In 2011 zijn 72.000 klinische ongevalpatiënten behandeld van wie 4.200 zeer ernstig waren gewond.

Sterftecijfers

Met de landelijke traumaregistratie is het mogelijk de sterftecijfers van de ziekenhuizen met elkaar te vergelijken. Ook is te zien hoe snel de patiënt professionele hulp ontvangt en of de patiënt op de juiste plaats wordt behandeld. Ziekenhuizen kunnen hiermee van elkaar leren en de kwaliteit van de traumazorg verder verbeteren. De landelijke traumaregistratie kan ook worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van zorg te onderzoeken en te verbeteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.