Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MCA Gemini Groep start uitrol EVD McKesson

Mark van Dorresteijn
McKesson Nederland is gestart met de uitrol van een Elektronisch Verpleegkundigendossier (EVD) binnen de MCA Gemini Groep. Het EVD biedt verpleegkundigen ondersteuning bij het dagelijks leveren van zorg en het werken met zorgplannen.
MCA Gemini Groep start uitrol EVD McKesson
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Binnen het Gemini Ziekenhuis werken de eerste afdelingen inmiddels met het nieuwe EVD en de eerste reacties zijn positief. Naar verwachting wordt het EVD na de zomer ook in het MCA uitgerold. Voorheen werkte het Gemini Ziekenhuis met een verpleegkundig dossier op papier en het MCA was ook aan een nieuw systeem toe. Het nieuwe EVD is geïntegreerd met xCare en EPD, de ziekenhuisinformatiesystemen van McKesson waar de ziekenhuizen al gebruik van maakten.

EVD

Het EVD heeft als doel de bereikbaarheid en toegankelijkheid van patiëntinformatie te bevorderen en zo de patiëntveiligheid te verbeteren. Verpleegkundigen hoeven dankzij het EVD patiëntgegevens, zoals de EWS-score of de vochtbalans, slechts één keer te registreren en kunnen deze informatie eenvoudig digitaal overdragen aan collega’s en andere ketenpartijen. Bovendien kunnen gestandaardiseerde anamneses afgenomen worden en vervolgens verwerkt worden binnen het multidisciplinaire zorgplan. Daarnaast kunnen verpleegkundigen zelf een grafische weergave maken van verschillende metingen, resultaten en dossiergegevens. Bart de Man, projectleider bij MCA Gemini Groep: ‘Het grootste voordeel van het EVD is dat er geen dubbele registratie meer nodig is. Dankzij de koppeling is bovendien alle informatie digitaal voorhanden voor alle zorgverleners. De overdracht gaat eenvoudiger en de patiënt hoeft vragen maar één keer te beantwoorden. Neem bijvoorbeeld de anamnese, de voorgeschiedenis van de patiënt, deze gaat nu dankzij het EVD automatisch naar het zorgplan, de werklijst en het ontslagformulier.’

MCA Gemini Groep

MCA Gemini Groep bestaat uit Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en Gemini Ziekenhuis in Den Helder. MCA is een van de topklinische ziekenhuizen van Nederland en richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord. Gemini Ziekenhuis is een regionaal basisziekenhuis voor patiënten in de regio Kop van Noord-Holland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.