Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Medisch specialist weg om te weinig omzet

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De kno-artsen van het Flevoziekenhuis leveren zinnige en zuinige zorg, maar draaien volgens het bestuur te weinig omzet. Eén medisch specialist is uit voorzorg vertrokken.
Medisch specialist weg om te weinig omzet
Foto: ANP
Premium

De kno-artsen van het Flevoziekenhuis

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Het probleem is hier natuurlijk dat de innovatoren (KNO artsen) niet degenen zijn die profiteren. Dat zijn hier vooral de verzekeraars (en door het vertrek van de KNO-arts) en het ziekenhuis. De kans dat dit voorbeeld volgers krijgt is daarmee dus niet zo groot.
   Een mogelijke uitweg voor dit dilemma is dat de verschillende partijen, patiënten, verzekeraars, ziekenhuis en zorgprofessionals, de besparingen onderling verdelen.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik zie het probleem niet. Eén van de kno-artsen is inmiddels uit voorzorg vertrokken en wordt niet vervangen. Dan is toch de formatie al in lijn gebracht met de productie? Dan is het probleem toch opgelost, met behoud van kwaliteit zorg, terwijl de kosten gedaald zijn? Lijkt me een win-win-situatie.
   Behalve dan natuurlijk voor de specialist in kwestie. Maar ja, het algemeen belang weegt nu eenmaal zwaarder. Dat zal men moeten accepteren. Daar is geen ontkomen aan.

  4. Een hogere kwaliteit van persoonlijk kennis werk op maat leidt altijd tot minder productie, en tot meer waarde. Je kunt op enig moment aspecten ervan niet veder uitbesteden of industrialiseren door koppeling aan steeds hogere omzetdoelen. Maar wel aan minder loon in ruil voor meer arbeidsvreugde.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.