Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MMC lanceert Zorgverlenerportaal voor huisartsen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Máxima Medisch Centrum in Eindhoven heeft de informatievoorziening aan huisartsen verbeterd.Huisartsen kunnen nu gebruik maken van het ‘MMC Zorgverlenerportaal’.
E health.fotolia.jpg
Fotolia

Dat meldt het ziekenhuis. 

Web portal
Het portaal is een beveiligde website waar huisartsen op kunnen inloggen om medische gegevens van hun patiënten te raadplegen. Thilo Mohns, kinderarts-neonatoloog  en hoofd zorggroep Zorg- en Informatietechnologie: ‘Het maakt de zorg transparant. Behandelingen kunnen zo beter op elkaar afgestemd worden. De huisarts kan bijvoorbeeld zien dat er recent bloed is geprikt of een foto is gemaakt en hoeft dat dan niet nogmaals te doen. Dit scheelt de patiënt ongemak en tijd én het kan de gezondheidszorg geld schelen.’  

Ziekenhuis
De informatie in het Zorgverlenerportaal bestaat uit ziekenhuisgegevens. Huisartsen kunnen er zelf geen gegevens aan toevoegen. Wel hebben ze met dit portaal toegang tot alle ziekenhuisgegevens en niet alleen tot uitslagen van onderzoek dat ze zelf hebben aangevraagd. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten dat het de bedoeling is om het portaal in de toekomst uit te breiden voor apothekers. Patiënten moeten wel eerst hun huisarts of later apotheker toestemming geven voor inzage. Deze registratie gebeurt bij de inschrijfbalie of op de poli.

Huisartsen
Het MMC Zorgverlenerportaal is ontwikkeld in overleg met huisartsen. Huisarts Peter Meulesteen, heeft het vooraf getest: ‘Ik heb bijna dagelijks een patiënt in mijn spreekkamer van wie de informatie niet compleet is. Dat is een grote ergernis. Het MMC Zorgverlenerportaal biedt snel en overzichtelijk inzage voor mij, waardoor ik gemakkelijk een completer beeld krijg van mijn patiënten. Dat maakt mijn dienstverlening beter en mijn eigen werk wordt er ook nog eens leuker op.’ 

Dossier EPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruikmaken van deze informatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.