Nieuw bestuur VGN gooit luiken open

Om meer aandacht te krijgen voor het werk van medewerkers en bestuurders in de gehandicaptenzorg start Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in september een campagne. Voorzitter Femke Halsema en directeur Frank Bluiminck vertellen erover in een groot dubbelinterview in het augustusnummer van Zorgvisie magazine.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Cover-ZV-magazine-nr-8-2016.jpg

De gehandicaptensector komt maar sporadisch in het nieuws, zeker vergeleken met de andere zorgsectoren. Dit doet vermoeden dat alles op rolletjes loopt. De uitdagingen zijn echter groot. ‘De kwaliteit is grosso modo overal wel in orde’, zegt Bluiminck. ‘Het is niet zo dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg net als in de ouderenzorg zwarte lijsten maakt van onveilige instellingen. Maar we staan wel degelijk onder zware druk. Niet alleen doordat de budgetten krap zijn en blijven, maar ook doordat onze populatie ouder wordt en steeds meer complexere zorg nodig heeft.’

‘Water staat ons aan de lippen’
Halsema vult aan: ‘Het

1
51

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

 1. Zo'n 7 jaar geleden sprak ik een bestuurder van een grote gehandicapten organisatie – het was een sollicitatiegesprek.
  Het was een groot luxe ingericht kantoor en een sollicitatie commissie van 6 personen.
  "U heeft wel veel gereorganiseerd was zijn commentaar op mijn cv". Tja, zei ik binnen de thuiszorg is het al zo'n 10 jaar bezuiniging op bezuiniging.
  "Daar hebben wij hier geen last van, het woord reorganisatie is hier nog nooit gevallen".
  Je moet je kapot schamen dacht ik. Je zou als geen ander bezig moeten met anticiperen.
  Het werd niets, de vertegenwoordiging van de teams hadden geen vertrouwen in mij… Ik zou wel eens wat roosters samen kunnen voegen.
  De 'clustermanagers' stuurden zo'n 20 medewerkers aan (geen fte!) en zaten in schaal 60…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.