Nieuw bestuur VGN gooit luiken open

Om meer aandacht te krijgen voor het werk van medewerkers en bestuurders in de gehandicaptenzorg start Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in september een campagne. Voorzitter Femke Halsema en directeur Frank Bluiminck vertellen erover in een groot dubbelinterview in het augustusnummer van Zorgvisie magazine.
Cover-ZV-magazine-nr-8-2016.jpg

De gehandicaptensector komt maar sporadisch in het nieuws, zeker vergeleken met de andere zorgsectoren. Dit doet vermoeden dat alles op rolletjes loopt. De uitdagingen zijn echter groot. ‘De kwaliteit is grosso modo overal wel in orde’, zegt Bluiminck. ‘Het is niet zo dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg net als in de ouderenzorg zwarte lijsten maakt van onveilige instellingen. Maar we staan wel degelijk onder zware druk. Niet alleen doordat de budgetten krap zijn en blijven, maar ook doordat onze populatie ouder wordt en steeds meer complexere zorg nodig heeft.’

‘Water staat ons aan de lippen’
Halsema vult aan: ‘Het

1
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.