Nieuwe cao thuiszorg een feit

De vakbonden Abvakabo FNV, NU’91, FBZ en CNV Publieke Zaak en de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN hebben vannacht een onderhandelaars-akkoord bereikt voor een nieuwe cao in de verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg (VVT). In de cao staan onder andere afspraken over loonstijging van in totaal 2,05 procent.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nieuwe cao thuiszorg een feit
Foto: ANP FOTO Bart Maat

De loonsverbetering van in totaal 2,05 procent bestaat uit een eenmalige uitkering per 1 januari 2015 van 0,25 procent van 12 maal het maandsalaris van januari 2015; een algemene loonsverhoging per 1 maart 2015 van 1,5 procent en een verhoging van 0,3 procent per 1 januari 2016.

Flexibel werken

Ook hebben de werknemers en werkgevers overeenstemming bereikt over de werktijden. Zo hebben de partijen afgesproken dat nulurencontracten alleen in uitzonderlijke situaties afgesloten zullen worden. Voor de min/max contracten is afgesproken de bandbreedte tussen min en max te verkleinen. Alle huidige medewerkers met een nulurencontract krijgen een contract met vast aantal

2
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.