Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Ouders worden binnen de jeugdhulp te veel met achterdocht benaderd’

Ouders van kinderen met een chronische ziekte of handicap worden binnen de jeugdhulp te veel met achterdocht benaderd. Dat staat een goed gesprek in de weg en belemmert het bieden van maatwerk. Dat stelt Illya Soffer, directeur van Ieder(in). Minister De Jonge (VWS) erkent dat er extra aandacht nodig is voor deze groep kinderen en heeft na het zomerreces een Algemeen Overleg toegezegd.
Illya Soffer, Ieder(in), gehandicaptenzorg, handicap, chronische ziekte,
Foto: Claudia Kamergorodski
Premium

‘Als sinds de decentralisatie proberen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Dag Illy. Het klopt helemaal. Ouders van kinderen in de jeugdzorg worden wel geïnformeerd maar betrokken bij het jeugdplan. Voortdurend wordt gezweept met cliënt is 18 jaar of ouder. Verder moeten in Nederland af van jeugdzorginstellingen waar weinig tot niets aan activiteiten worden gedaan (exclusief rondje lopen voor frisse lucht). Het is pilletje slikken en de professional bekijkt achter het glas hoe dat uitwerkt op de cliënt. Instellingen moeten veel meer doen aan: Sport – Wandelen – Rusten – Crea en weer Sport enz. Gedachten moeten verplaatst worden en de cliënt moet de geactiveerd worden door verplichte doen-dingen. De cirkel moet doorbroken worden. Te veel keer komen cliënten terug voor herhaling van opname in de jeugdzorg, met start – weer pilletje slikken. Niet normaal deze gang van zaken.
   Het is en ambtelijk cirkel van de jeugdzorg die bergen aan geld kost en verwoestend is voor de cliënt. Wie niet alleen kan wonen wordt geplaatst op een boerderij. Waar werk, natuur en ontspanning wordt geactiveerd. Doe er wat mee

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.