Home Zoek

Rapporten

Geef een zoekterm op ( 113 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Patiëntveiligheid

Automobilisten vaker overgewicht dan treinreizigers

automobilist
Treinreizigers zijn over het algemeen fysiek actiever en hebben minder overgewicht dan automobilisten. Tevens lopen treinreizigers meer kans op een infectie en ervaren autoreizigers meer stress. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM.
Kwaliteitsbeleid in de zorg

Helft van zorgverleners denkt pensioen niet te halen

zorgverleners
De aantrekkelijkheid van het werken in de zorg staat onder druk. Om het vak aanlokkelijk te houden zou er meer personeel, meer gelijkwaardigheid en waardering moeten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel onder deelnemers aan het Panel Verpleging & Verzorging.
Kwaliteitsbeleid in de zorg

Ziekenhuizen willen ander toezicht op infectiepreventie

Eenheid van Taal ABR
Infectiepreventie in de ziekenhuizen heeft dankzij de formele aanpak van IGJ de afgelopen vijf jaar meer prioriteit gekregen. Het wordt nu tijd voor meer eigen verantwoordelijkheid. Dat staat in een rapport dat Nivel in opdracht van IGJ opstelde.
Gehandicaptenzorg

Ouders twijfelen aan voortbestaan wooninitiatieven

Ouderinitiatieven voor jongvolwassenen met een beperking hebben het financieel steeds moeilijker. Ouders betwijfelen zelfs of hun woonvorm over enkele jaren nog bestaat. Dat staat in het rapport Net als thuis van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Tekort aan wijkverpleegkundigen bedreigt keuzevrijheid en kwaliteit

Het tekort aan wijkverpleegkundigen beperkt cliënten meer in hun keuzevrijheid dan budgetplafonds. Dat staat in het rapport Keuzevrijheid in de wijkverpleging van Arteria consulting. Door personeelstekort moeten zorgaanbieders geregeld nee verkopen.
Ouderenzorg

Vervolgacties moeten zorgen voor verbetering casemanagement dementie

Uit onderzoek blijkt dat op het gebied van casemanagement dementie nog een hoop vooruitgang geboekt kan worden. Daarom zijn er onder meer door het ministerie van VWS een aantal vervolgacties opgesteld om de toegankelijkheid en kwaliteit van casemanagement dementie te verbeteren.
Wijkverpleging

Ongeneeslijke kankerpatiënten tevreden met thuiszorg

VerpleegThuis wint Zinnige Zorg Award, Wlz
Patiënten met ongeneeslijke kanker ontvangen thuis veelal de zorg waar zij behoefte aan hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van Nivel. Toch bestaan er volgens de patiënten nog wel enkele verbeterpunten waaraan gewerkt kan worden.
Governance

Kankersterfte in Nederland relatief hoog ten opzichte van buurlanden

algoritme dure medicijnen prijssteling Bob Löwenberg en Carin Uyl de Groot
Sterfte aan kanker is in Nederland vrij hoog in vergelijking met andere Europese landen. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM, waarin de gezondheid en gezondheidszorg zijn vergeleken met elf nabijgelegen Europese landen.
Transitie

Eenzaamheid gaat niet altijd samen met lage kwaliteit van leven

eenzaamheid eenzaam ouderen wmo rapport scp
Eenzaamheid onder Wmo-gebruikers blijft een groot probleem, maar gaat zeker niet altijd samen met een lage kwaliteit van leven. Dit blijkt uit een rapport van het SCP over de hervorming van de langdurige zorg.
Kwaliteitsbeleid in de zorg

Inspectie worstelt met inbreng ervaringsdeskundige

verpleeghuizen verpleeghuiszorg oudere
Tijdens een pilot heeft de inspectie ervaringsdeskundigen ingezet bij toezicht op twintig verpleeghuizen. De ervaringsdeskundigen zijn door trainingen van de inspectie gaan kijken naar de zorg zoals de inspectie dat ook doet. De meerwaarde van ervaringsdeskundigen is daardoor verloren gegaan.

Verfijn de zoekresultaten