Home Zoek

Rapporten

Geef een zoekterm op ( 135 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Kwaliteitsbeleid in de zorg
Geschilleninstantie zorgcontractering

Meer regie voor de patiënt op komst

Uitkomstinformatie biedt de patiënt meer regie over zijn ziekteproces. Het Zorginstituut begint met twee specifieke aandoeningen om daarna op te schalen naar uitkomstinformatie bij 52 aandoeningen in 2022.
Kwaliteitsbeleid in de zorg
ggz forensische zorg

Uitstroom ggz stagneert door onvoldoende samenwerking met gemeenten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) pleit voor een betere samenwerking tussen ggz-instellingen en gemeenten. Gebrek aan sociale voorzieningen zorgt voor onvoldoende uitstroom van de ggz naar de wijk.
Gehandicaptenzorg

Mensen met verstandelijke beperking waarderen hun woning

De meeste mensen met een verstandelijke beperking zijn tevreden over hun woning. Een kwart van de mensen heeft niet zelf gekozen waar ze wonen. Dat blijkt uit het onderzoek Mijn eigen stekkie van het NIVEL.
Persoonlijk zorgdossier
Inzage in epd

Inzage in patiëntendossiers verloopt meestal vlot

Bijna 8 procent van de Nederlanders vroeg in de afgelopen drie jaar inzage in zijn of haar patiëntendossier. Die kregen ze doorgaans snel en kosteloos, blijkt uit onderzoek van het NIVEL.
Verpleeghuiszorg

Vlaamse verpleeghuiszorg: goede kwaliteit met minder tijd en geld

Vlaamse verpleeghuizen scoren met 35 tot 40 procent minder uren en financiële middelen nagenoeg gelijk op kwaliteit van zorg als de Nederlandse verpleeghuiszorg.
Kwaliteitsbeleid in de zorg
uitkomstgerichte zorg

Meten van PREMs en PROMs: belangrijke lessen voor de toekomst

Uit diverse beleidsinitiatieven blijkt dat het meten en gebruiken van patiëntervaringen voor nu en in de toekomst van groot belang blijft. Cruciaal voor de toekomst van PREms en PROMs is onder meer om voor aanvang van meting één primair gebruiksdoel te kiezen.
Gehandicaptenzorg
verstandelijk beperkten

SCP noemt toename zorgvraag verstandelijk beperkten ‘opmerkelijk’

Het Sociaal en Cultureel Planbureau bestempelt de sterke toename in de vraag naar zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland als ‘opmerkelijk’. Er zou geen sprake zijn van een algemene demografische ontwikkeling die de toename zou kunnen verklaren. Nederland is echter niet het enige land waar de zorgvraag van verstandelijk beperkten stijgt.
Regeldruk

Kafka-knop vraagt om regels

Een zorginstelling introduceerde de Kafkaknop om onnodige regeldruk te signaleren. Het gebruik van de knop moest echter geregeld worden. Signaal uit het rapport ‘Van regeldruk naar spiegelreflex’.
Ouderenzorg
eenzaamheid eenzaam ouderen wmo rapport scp

Eenzaamheid gaat niet altijd samen met lage kwaliteit van leven

Eenzaamheid onder Wmo-gebruikers blijft een groot probleem, maar gaat zeker niet altijd samen met een lage kwaliteit van leven. Dit blijkt uit een rapport van het SCP over de hervorming van de langdurige zorg.
Bekostiging

Wat zou u beslissen bij Alzheimer?

Veel behandelingen voor dementie komen in aanmerking voor vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering, maar mantelzorg niet. Zorgvisie nodigt u uit mee te denken over deze casus. Wat zou u beslissen?

Verfijn de zoekresultaten